Varför Altra

 

Tanken om Altra grundlades i bakrummet på en löpbutik i Orem Utah. Grundarna var elitlöpare och butikspersonal från stans främsta löpbutik. De sökte efter en sko som kunde hjälpa löparen att springa så naturligt som möjligt. Efter testning och videoanalyser kom man fram till att marknaden saknade en sko som hade dessa egenskaper. Man började utveckla en sko med nolldrop och bred tåbox samt bra stötdämpning. Idén var att skapa en löpsko som främjar en bra löpteknik, minskar skador och är bekväm.

Det som startades som experimenter och modifieringar på löpskor har utvecklats till det unika skovarumärket som erbjuder en stötdämpande Zero Drop™ sula och en FootShape™ tåbox. Denna innovativa combo främjar en löpteknik med lägre kollisionskrafter och låter foten arbeta i en naturlig position oavsett terräng.

 

FOOTSHAPE™ TÅBOX

 

Traditionella löpskor och skor i allmänhet har en spetsig framdel som klämmer tårna och motverkar naturliga positioner. Det leder till slitning och skador som är besvärliga, till exempel skador som Hallux valgus, Hammer toe, Plantar faciitis är ofta relaterade till felaktiga positioner i foten. Altras FOOTSHAPE™ TÅBOX gör att tårna kan slappna av och sprida sig naturlig och stortån kan vara i en rak position. Den naturliga positionen hjälper till med stabilitet i varje steg samt skapar en mer kraftfull toe-off där hela framfoten används i stegets slutfas. Helt enkelt får dina fötter arbetsutrymmet som behövs.

i

i

FULLT DÄMPAD NOLLDROP

 

För flera år sedan började en av Altras grundare  Golden Harper smälta ut yttersulor och avlägsna extra höjningen från sina traditionella löpskor och limmade tillbaka sulan. Utseendet på skon var inte den finaste men det fungerade och till slut började kunder fråga efter Goldens modifikationer till sina nyköpta skor. Termen Zero Drop™ var tänkt att beskriva den horisontella balansen mellan framfot och häl, som även skapade en viktbalans i hela kroppen. Såväl fötter, ben, rygg och hela kroppsställningen inverkas av skorna och kollisionskrafter rör sig längs hela kroppen när vi rör på oss. En nolldrop sko förstärker även akillessenan och de lägre vadmusklerna som har försvagats under en livstid att springa och vistas i höga klackar.

 

Fit4Her

Kvinnors fötter skiljer sig anatomiskt från mäns fötter och bör därför ha en sko som är annorlunda utformad. Kvinnor har normalt en smalare häl och mellanfot, högre vrist och längre fotvalv. Även om detta alltid har varit ett faktum har traditionella löpskomärken valt att skapa identiska modeller för män och kvinnor.

 

Altra är det första löpskomärket som designar ett helt sortiment av specifika skor för kvinnor. Alla damskor är byggda utifrån den unika formen på en kvinnas fot. Könsspecifik design kombinerad med en full dämpad Zero Drop ™ -plattform och FootShape ™ tåbox håller en kvinnas fot i en naturlig, avslappnad position under hela löppasset.

 

Bilden nedan illustrerar skillnaderna mellan en kvinnas fot kontra en mans fot.

Produkten finns på lager.
Produkten är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundtjänst på kundservice@getvital.se för förväntat leveransdatum.
Produkten måste beställas från leverantör.
Produkten finns på externlager
Produkten är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Produkterna beställs från vår leverantörslager.
Obekräftat - Kontakta kundtjänst för närmare information.